INSCHRIJVING EXAMEN

Om een toelating tot het besturen van een paramotor te krijgen moet u slagen voor 4 theoretische examens:

  • luchtvaartwetgeving (begrippen) en –reglementering

  • aerodynamica

  • aerologie

  • techniek van het vliegen.

Wanneer u houder bent van een toelating tot het besturen van een ULM/DPM, van een vergunning van bestuurder van vliegtuigen of van een vergunning van bestuurder van helikopters wordt u vrijgesteld van het examen “luchtvaartwetgeving (begrippen) en –reglementering”. 

Sinds mei 2022 wordt het examen “luchtvaartwetgeving (begrippen) en -reglementering” in de lokalen van het Directoraat-generaal Luchtvaart afgenomen. De examendatums vindt u hier en de inschrijvingen gebeuren op hun platform.

De examens om te slagen voor de vakken “aerodynamica”, “aerologie” en “techniek van het vliegen” worden door uw monitor afgenomen, maar de Federatie kan deze examens ook organiseren ter ondersteuning van de scholen op hun aanvraag, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Het is ook mogelijk dat de Federatie examensessies organiseert op events.

De volgende examensessie zal plaats finden op ons event Westhoek 2022 de zaterdag 13 augustus 14u in Dixmuide. Als u lid bent van de Federatie kunt u inschrijven op het portaal. Indien u nog niet lid bent gelieve een email te sturen naar info@paramotorfederatie.be.

 
 

OPGELET:

UITERSTE INSCHRIJVINGSDATUM IS 8 DAGEN VOOR HET EXAMEN. PERSONEN DIE ZICH INGESCHREVEN HEBBEN NA DEZE DATUM ZULLEN NIET AAN HET VOORGESTELDE EXAMEN KUNNEN DEELNEMEN.